Beknopte beschrijving

Voor een nieuw concept van De Persgroep hebben wij een WordPress plugin ontwikkeld, die een widget toevoegt waar men het laatste nieuws kan zien. Op basis van een aangeleverd ontwerp is de widget pixel perfect en responsive gebouwd en is hij nu embedbaar op meerdere websites. De widget wordt voornamelijk gebruikt onder regionale artikelen op AD.nl, maar kan ook eenvoudig op andere websites worden ingezet.

Afgewerkt project bekijken.

Techniek

De widget is toegankelijk via een eigen endpoint en kan via een iframe geëmbed worden op andere websites. Afhankelijk van de grootte wordt er een andere weergave getoond, de widget is volledig responsive.

Door middel van tracking is het mogelijk om statistieken van het aantal uitgaande kliks te verkrijgen, waarbij ook zichtbaar is op welke grootte de widget getoond werd. Op deze manier is het verschil in conversie tussen de verschillende widget groottes makkelijk te meten.

Tevens is deze widget voorzien van (transient) caching en wordt hij uitgeserveerd door een Varnish caching laag van de website zelf. Dankzij deze technieken blijft de widget enorm snel en heeft het bij een hoog aantal pageviews vrijwel geen effect op de rest van de website.