Beknopte beschrijving

De zeven jaar oude website van All About Phones draaide nog prima, maar was toe aan vernieuwing. Gebaseerd op een ontwerp van Harm Wimmenhove hebben wij de website mobile first opgezet en gemigreerd naar een WordPress omgeving. De website wordt nu wekelijks door ons doorontwikkeld.

Afgewerkt project bekijken.
Ontwerp door Harm Wimmenhove

API
De nieuwe website maakt gebruik van veel verschillende soorten data, die uit externe databronnen (API’s) komen. Denk hierbij aan de All About Phones toesteldata, de prijzen van meerdere bronnen en de AppStore data. Om dit te bewerkstelligen is een plugin geschreven die alle API’s koppelt aan WordPress en dit voorziet van caching.

Migratie
All About Phones komt van een eigen CMS, waar ze vanaf 2007 alle berichten in bijhielden. Wij hebben, in samenwerking met de oude ontwikkelaars van All About Phones, het migratie proces op ons genomen en ruim 16.000 berichten en 37.000 reacties gemigreerd naar de WordPress omgeving. Hierbij is rekening gehouden met content aanpassingen, zodat het perfect aansluit bij het nieuwe ontwerp.

Ontwikkel en deployment workflow
Codeconverters heeft de volledige ontwikkel en deploy workflow voor allaboutphones.nl opgezet en gedocumenteerd, zodat meerdere partijen er soepel aan mee kunnen ontwikkelen. Dit is voornamelijk gebaseerd op de Gitflow standaard.

Wijzigingen worden automatisch op de staging omgeving geplaatst, waarna het getest kan worden. Mocht alles door de test komen, dan kan er met één druk op de knop naar de productie omgeving gedeployed worden. Alle status updates worden in Slack gepost, zodat de redactie op de hoogte van wijzigingen is.

Caching
Allaboutphones.nl is een high traffic website en het is van belang dat deze snel naar alle gebruikers geserveerd kan worden. Om dit te realiseren maken we gebruik van Varnish page cache en van object cache, zodat de website bloedsnel is. Dit doen wij in samenwerking met Savvii.

SSL
De lancering van de nieuwe website was een prima moment om over te gaan naar HTTPS. Een SSL certificaat is tegenwoordig geen overbodige luxe en zorgt er ook voor dat je beter rankt in Google. Om dit te bewerkstelligen is alle oude content gecontroleerd en omgezet en zal dit in de toekomst gemonitored worden.